نوشته شده توسط نویسنده وبلاگ
مریم امیدی مطلق
انار در طب اسلامی از جایگاه ویژهای برخوردار بوده و همواره مورد تاکید ائمه علیه السلام قرار داشته است.
امام رضا (علیه السلام) نیز همانند اجداد بزرگوار خویش برخوردن انار تاکید میکردهاند.
در تابستان به دلیل گرمای هوا، چربی های بدن آب می شوند؛ از این رو در پاییز نیاز ضروری به ذخیره کردن مواد چربی که مولد حرارت هستند، پیدا می شود و باید با مصرف غذاهای مناسب آن را ذخیره کنید تا بدن خود را برای مقابله با سرمای زمستان مجهز کند. بدن به انواع غذاهای اصلی و میوه هایی مانند انگور و انار نیاز دارد.
امام رضا (علیه السلام) می فرمایند: انار از جمله میوههای بهشتی است که در قرآن کریم از آن یاد شده است (و الزیتون و الرمان متشابها و غیر متشابه)
محققان طب قرآنی معتقدند که انار به عنوان یک میوه بهشتی، از این جهت در این فصل به بار می نشیند؛ چون فصل پاییز فصل خزان و گرفتگی آسمان است و برای جلوگیری و افسردگی و نگرانی، دانه های انار بسیار مفید بوده و موجب شادمانی می شود.
عبدالله ابن عباس می گفت:
_ هرگاه رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) یک دانه انار تناول می فرموند با کسی شریک نمیشدند و میفرمودند:
_ در هر اناری یک دانه از دانه های بهشتی است. انار در مقایسه با سایر میوه های این فصل، منبع مهم آنتی اکسیدانها، پتاسیم و ویتامین c است.
در واقع آب انار یکی از غنی ترین منابع پلی فنول هاست که گروهی از آنتی اکسیدان های قوی هستند که برای افزایش ایمنی، مقاومت، و حفاظت از بدن درمقابل بیماریها، میکروب ها و ویروس ها می باشد. خواص آنتی اکسیدان انار تاثیر زیادی بر کاهش ابتلا به سرطان دارد. نقش آنتی اکسیدان ها، کند کردن یا جلوگیری از صدمه سلولی است که توسط علل مختلف است استرسزا حادث می شود.
درمانگران مکاتب طب سنتی از خواص دارویی این میوه و دانه های آن برای درمان بیماری های مختلفی از قبیل بیماری های قلبی، عفونی، کلیوی استفاده میکنند. انار یک تصفیهکننده خون بوده و برای کبد بسیار مناسب است. به این دلیل از قدیم به خوردن این میوه برای شفافیت پوست توصیه میشده است.
از امام رضا (علیه السلام) نقل شده که
_ انار بخورید تا دهانتان پاکیزه و خوشبو شود. مطابق نظر کارشناسان خوردن انار، مانع تشکیل تشکیل پلاکت های دندانی و بروز پوسیدگی دندان می شود. در پزشکی نوین خوردن انار برای کمک به رشد جنین و سلامت فرزند توصیه می شود و امام رضا علیه السلام نیز میفرمایند:
_ انار فرزند را زیبا می گرداند. برای مصارف دارویی از گل، برگ، پوست درخت، پوست ریشه و دانه انار استفاده میشود.
امام رضا (علیه السلام) می فرمایند: دود درخت انار حشرات را دور می گرداند آن ها را از بین می برد. یک لیوان آب انار حدود ۴۰ درصد ویتامین c مورد نیاز روزانه شما را تامین میکند و علاوه بر این منبع خوبی از ویتامین های ای و اسید فولیک است و مقدار آنتی اکسیدان موجود در آب انار حتی برابر چای سبز است. پزشکان و متخصصان تغذیه خواص انار را به ۵۰ مورد تقسیم کرده اند که در اینجا به بعضی از آن موارد اشاره میشود:
۱- پوست و ریشه انار ضد کرم است
۲- اگر بعد از غذا انار شیرین خورده شود رنگ چهره زیبا و غذا آسان هضم می شود.
3_ کسانی که لاغر هستند خوردن انار شیرین برای آنها مفید است
4- انار شیرین برای کسانی که یرقان دارند مفید است که یک ساعت قبل یا بعد از غذا میل شود.
۵- انار شیرین سرفه را تسکین می دهد و صدا را باز می کند.
۶- انار شیرین خارش های بدن را تسکین می دهد.
۷- برای کسانی که زخم معده دارند انار ترش ممنوع است.
8- جهت درمان زخم های دهان روزی چند بار آب انار ترش را در دهان نگه داشتن و مزه مزه کردن آن مفید است.
۹- امام صادق علیه السلام می فرمایند: انار را با پرده های وسط آن بخورید تا معده را صیقل دهد و هوش را زیاد کند.
۱۰- امام علی علیه السلام می فرمایند: به کودکان خود انار دهید تا زودتر به سخن آیند.
۱۱- انار دفع کننده مضرات دخانیات می باشد.
۱۲- آب انار از ایجاد آلزایمر پیشگیری و روند بیماری را کندتر می کند.
آخرین نظرات