نوشته شده توسط نویسنده وبلاگ کوثر ولایت:
سرکار خانم کوثر محمدیان
آب لیمو یکی از سالم ترین و پرطرفدارترین چاشنی های موجود می باشد. آب لیمو سرشار از ویتامین C، B و ریبوفلاوین و مواد معدنی همچون کلیسم، فسفر، منیزیم و همچنین پروتئین و کربوهیدرات می باشد. آب لیمو به روده ها کمک می کند تا مواد زائد را بهتر دفع کند, باعث پاکسازی خون می شود و می تواند یبوست را درمان کند.
آب لیمو برای کبد نیز مفید است و با تحریک تولید صفرا، در بهتر هضم شدن غذا کمک می کند. همچنین باعث می شود مخاط کمتری در بدن تولید شود. آب لیمو یک ماده ضد عفونی کننده طبیعی است که می تواند بسیاری از مشکلات پوستی را برطرف کند. به دلیل ویتامین C بالایی که در آن وجود دارد، باعث جوانی پوست و افزایش شفافیت و زیبایی آن می شود و می تواند چین و چروک پوست را به مقدار قابل توجهی کاهش دهد و ده ها خاصیت دیگری که در این مطلب نمی گنجد. به این نکات توجه داشته باشید؛
?آب لیموی طبیعی و خانگی به شرطی که به طور بهداشتی آب گیری و به درستی نگه داری شود، به آب لیموی صنعتی ارجحیت دارد. در کارخانه با هدف ضد عفونی کردن و جلوگیری از دو فاز شدن آب لیمو، آن را پاستوریزه می کنند. از آن جایی که در پاستوریزه کردن آب لیموی صنعتی، از حرارت استفاده می شود ویتامین C موجود در آن از بین می رود. البته پس از پاستوریزاسیون به آن ویتامین C اضافه می کنند که قطعا با ویتامین طبیعی موجود در لیمو اصلا قابل مقایسه نیست.
?بهتر است در هنگام آب گیری، لیموها دانه دانه آبگیری شوند تا آبلیمو از کیفیت بالاتر و عمر بیشتری برخوردار باشد. وقتی که لیمو ها به صورت فلّه ای و یکجا در دستگاه آبگیری ریخته می شود، مواد روغنی موجود در پوست و هسته لیمو نیز وارد آبلیمو می شود که همین امر باعث ایجاد اکسیداسیون و در نتیجه تلخ شدن و کاهش عمر آن می شود . اگر به این روش فلّه ای آبلیمو تهیه می کنید حتما باید آبلیمو را در یخچال و به دور از نور و حرارت نگهداری کنید.
?برای نگه داری طولانی مدت آب لیمو باید ظرف را کاملا پر کنید و در آن را محکم ببندید تا از ورود هوا به داخل بطری جلوگیری شود.
?از ظروف پلاستیکی استفاده نکنید زیرا مواد اسیدی موجود در آبلیمو می تواند با دیواره ظروف پلاستیکی واکنش دهد و مواد شیمیایی نامطلوبی تولید کند که باعث بیماری های بسیاری از جمله سرطان می شود. بهتر است برای نگه داری آب لیمو از ظروف شیشه ای استفاده کنید. معمولا این ظروف دارای درب فلزی هستند. حتما باید به سالم بودن لایه ی محافظ داخل درب توجه کنید. در صورت بروز موارد زیر آب لیمو را مصرف نکنید: ۱ - زمانی که درِ فلزیِ شیشه آب لیمو زنگ زده باشد. این حالت نشان دهنده ایجاد ترکیب های شیمیایی در این محصول مایع است و بهتر است که از مصرف آن خودداری کنید. ۲ - آب لیمویی که لایه ای از کپک سطح آن را پوشانده است. کپک ها در مواد غذایی سمومی ایجاد می کنند که سرطان زا هستند.
آخرین نظرات