1. خستگی و کوفتگی بدن
2. لاغری
3. بی نشاطی و افسردگی
4. یبوست
5. خودخوری
6. احساس سوزش هنگام ادرار
7. تیره بودن رنگ ادرار و قی
8. شور بودن دهان
9. سیاه و قیری بودن مدفوع (قابل ذکر است گاهی سیاه بودن مدفوع از زخم معده هم می باشد)
10. بوی بد دهان
11. تاریکی چشم
12. تیرگی رنگ صورت
13. شب کوری
14. سوزش معده
15. فکر و خیال زیاد
16. دیدن خوابهای آشفته و کابوس
17. اخلاق تند و زشت
18. دلتنگی و بیقراری
19. به وجود آمدن لکه سیاه در بدن
20. زخمی شدن پوست به سبب خارش زیاد.
21. فراموشی و آلزایمر (بوئیدن گل نرگس برای درمان فراموشی خیلی مفید است لذا رسول گرامی اسلام صلی الله علیه وآله فرمودند: گل نرگس را هر روز بو بکشید، اگر نتوانستید هفته ای یکبار، و اگر باز نتوانستید ماهی یک بار و اگر باز نتوانستید سالی یکبار بو بکشید از فراموشی جلوگیری می کند.)
22. حرص زیاد خوردن
23. بیماری روحی و روانی
24. وسواسی و شکاکی
25. درد سیاتیک
26. تمایل به بوهای بد مثل: بنزین، گازوئیل، (شخصی که اعتیاد به مواد مخدر پیدا می کند او هم سودای بدنش بالا می رود و کم کم لاغر می شود و علائم سوداوی ظاهر می شود).
27. بزرگ نشان دادن درد در نزد خود(ابو علی سینا سودایی بودند وقتی دچار بیماری کولیت روده شدند با اینکه می توانستند آن را درمان کنند ولی چون نتیجه این بیماری و آسیب های آن را می دانستند در اثر همین بیماری از دنیا رفتند).
28. میل به طلا و جواهرات و مال دنیا
29. زیاد سوتی دادن در صحبت کردن
30. لج بازی
31. شک داشتن در تصمیم گیری ها و در نماز
32. بدبینی نسبت به اطرافیان (در زندگی زناشویی ممکن است کار به طلاق بکشد. اگر کسی مزاجها را خوب بشناسد با برطرف کردن غلبه اون خلط، یک زندگی را از پاشیدگی نجات می دهد و نیاز به مشاوره و شورای حل اختلاف نیست).
33. سخت گیری زیاد و عدم انعطاف پذیری
34. در خانمها اگر سودا غلبه پیدا کرد باعث خروج لخته های سیاه هنگام قاعدگی و همچنین دچار فیبروم و کیست رحم می شود.
35. غلبه سودا در کودکان باعث بیش فعالی و عدم تمرکز می شود.
36. لذت نبردن از زندگی، شغل، فرزند و…
37. ترس زیاد
38. دیر دوست شدن با کسی
39. احساس نیاز به محبت
40. میل به کینه
41. کم ابراز محبت کردن
42. کم مشورت کردن
43. سرطان ناشی از غلبه خلط سودا در عضو مستعد است. اگر شخص سرطانی، مزاجش سودایی نباشد و یا اگر سودایی هست بتواند با تغذیه مزاجش را تغییر دهد خیلی زودتر درمان می شود.
44. ضعف اعصاب
45. سردرد، بعد میگرن خفیف و بعد میگرن شدید
46. گاهی حالت تهوع
47. ضعیف تر شدن میل جنسی
48. سوء هاضمه
49. تیره و سفت بودن پوست بدن
50. زوال عقل
?سودادراندام های بدن?(2)
✳️سودای در عروق
✍سودا چون سنگین است اندامهای پایین را معمولا درگیر می کند.
?اگر در عروق رسوب کرد مثل عروق پا، واریس به وجود می آید. از واریس های ریز شروع می شود تا واریس های بزرگ که برجستگی تیره در آن محل است.
?جهت پیشگیری از واریس: قبل از بیرون آمدن از حمام، آب سرد بریزید روی پایتان
?در بیضه هم ممکن است واریس پدید بیاید. گاهی واریس در اثر ضربه و پارگی عروق و رسوب خون به وجود می آید.
?درمان واریس:
رقیق کننده ها مثل عناب و سکنجبین بخورد. روغن مالی با روغن زیتون، استفاده از کرسی جهت گرم نگه داشتن پاها، حجامت و زالو
✳️ سودا در اندامهای انتهایی
✍گاهی سودا در انگشتان رسوب می کند و آن را سیاه می کند و اگر درمان نشود کم کم کل آن عضو را سیاه می کند که در طب امروزی آن عضو را قطع می کنند. ولی در طب سنتی با حجامت کردن خون تازه به آن منطقه از بدن می کشانند و بعد با زالو سودا را بیرون می کشند. چون زالو، بزاقی در رگ می فرستد که باعث رقیق شدن رسوب ها می شود و رسوبها را می مکد.
?افراد سیگاری هم با حجامت می توانند سودای در خون را خارج کنند تا سودا در بدن منتشر نشود و دچار اینگونه بیماریها نشوند.
?سیگار چون گرمی مقطعی دارد افراد سرد مزاج مثل سوداوی ها و بلغمی ها سیگار را بیشتر دوست دارند چون سر را گرم می کند. اما بعد از پانزده الی بیست دقیقه دوباره سیگار روشن می کنند.
?تریاک سوداآور است. لذا دموی ها تریاک را بیشتر دوست دارند. بلغمی ها سراغ تریاک نمی روند برای همین زن معتاد به تریاک کم داریم.
?دموی ها همانطور که گفتیم بدنشان هیکلی است و وقتی تریاک می کشند چون تریاک سوداآور است کم کم می بینیم این افراد لاغر شده (چون سوداوی ها لاغر هستند و این شخص دموی هم مزاجش تبدیل به سوداوی شده) لبها و گاهی زیرچشمانشان هم سیاه می شود.
✳️ تجمع سودا در اثر آسیب
✍گاهی سودا در اثر ضربه در عضو به وجود می آید و یا گاهی در اثر یخ بستن پای شخصی که در برف گیر کرده است. پا یخ بسته و در آن سودا پدید آمده است.
برای درمانش در طب سنتی، همان نکات بالا (رقیق کننده و گرم کننده و حجامت و زالو) استفاده می شود ولی طب کلاسیک پا را قطع می کند.
✳️سودا در روده
✍سودا در روده بواسیر ایجاد می کند.واگررسوب کردتومورتشکیل می دهد.
?درمان بواسیر: اول روده را گرم نگه دارید (یک قاشق م خ بارهنگ در یک لیوان گلاب 10 دقیقه جوشانده بعد عسل اضافه کنید و هر شب یک لیوان بخورد تا 40 شب) اگر بواسیر باز باقی ماند حجامت ساکرال انجام دهد و اگر باز درمان نشد 3الی 5 عدد زالو روی موضع بیاندازد.
❌چای ناشتا ضرر زیادی برای روده و معده دارد.
?سبزی تره از بواسیر پیشگیری می کند.
✍سرطانهایی که در اندام های تحتانی و در اثر سودا به وجود می آیند بدخیم تر هستند چون سنگینی و فشردگی آن بیشتر است و در اندامهای فوقانی خوش خیم تر هستند چون سبک تر و درمان پذیر تر هستند.
✍وقتی انسان به اوج سودا رسید توان گریستن ندارد چون سرد و خشک است و هر گاه کسی نتوانست بگرید بیمارترین بیمارهاست. تا تن گرم نشود اشک نمی آید.
✳️ سودا در گوارش
✍در این حالت، انسان زود گرسنه می شود. تمایلش به شوری بیشتر است. بادام شور دوست دارد. حجم معده اش کم و خوراکش هم کم است. چون سودا سرد و خشک است، استعداد یبوست در این افراد بالاست.
? برای درمان یبوست گرمی و تری بخورند مثل گلاب، شربت عسل، انجیر خیسانیده شده در گلاب، روغن زیتون خوراکی، دوغ همراه با گل سرخ و پونه، خاکشیر و…
❌پرهیزات
گوشت گاو، ماست، چای، فست فود، سرخ کردنی، سیب زمینی، تخم مرغ ، ماکارونی و…
✍سودا چون غلیظ است، خون رسانی در بدن کند می شود و اندامهای انتهایی سرد می شود و دیابت پدید می آید.
در دیابت سرد، اندام سرد می شود و این را از روی مو می توان تشخیص داد، یعنی اگر آن محل مو کم داشت از سردی واگرموزیاد داشت ازگرمی است.
?درمان آن سکنگبین،گزنه،زنجبیل است.
?درمان زخم دیابتی:
اول از اندام بالا زالو می اندازیم به سمت محل زخم. یعنی از بالا خون را کم کم به طرف زخم بکشانیم تا درمان شود و اگر برعکس، یعنی از محل زخم زالو درمانی را شروع کند دچار درد بیشتری می شود چون مسیر خون رسانی آماده نیست(باید توسط طبیب سنتی صورت گیرد)
در دیابت گرم وقتی بدن را لمس می کنیم، گرم است و شخص تمایل به خوردن سردیجات دارد و در درمانش باید سردی بخورد و نباید عسل بخورد چون fbs (قند) بالا می رود.
امروزه اکثر دیابتی ها، دیابت سرد دارند.
آخرین نظرات