قابلمه های تفلون یکی از پر طرفدارترین ظروف پخت و پز هستند. زیرا می توان با آن ها بدون روغن یا با کمترین میزان روغن، روی حرارت کم یا متوسط آشپزی کرد.
سطح ظروف تقلون از یک لایه به نام"تترافلورواتیلن” پوشانده شده است. مشکل ظروف تفلون این است که روکش آن ها به سرعت از بین می روند و نسبت به ضربه بسیار حساس است. در صورتی که از این ظروف استفاده می کنید باید به این نکات توجه داشته باشید:
۱_ به هیچ عنوان هنگام پخت غذا، از قاشق و کفگیر فلزی یا هر وسیله دیگری که باعث خراشیدگی تفلون شود استفاده نکنید. ۲_هنگام شستشوی این ظروف از اسکاج یا ابر نرم استفاده کنید. زیرا اگر تفلون آسیب ببیند مواد سمی و ذرات مسموم کننده آزاد می کند و غذایی که در آن پخته می شود مضر خواهد بود. از سوی دیگر لایه های زیرین تفلون، آلومینیوم است و آن نیز، مشکلات زیادی برای سلامتی ایجاد می کند.
۳_ این ظروف را بدون روغن یا آب، هرگز بر روی حرارت قرار ندهید، تحقیقات علمی ثابت کرده اند که در صورتی که حرارت زیادی به ظروف خالی داده شود تاثیرات سوء آن بیش تر می شود.
۴_ تحت هیچ شرایطی بعد از آسیب دیدن پوشش داخلی ظروف تفلون، آن ها را بازسازی نکنید و از آن ها صرف نظر کنید. زیرا با ترمیم این ظروف آسیب بیشتری به بدن می رسد. اکثر مراکزی که این کار را انجام می دهند اصول استاندارد و بهداشت را رعایت نمی کنند و این عمل خطرات جبران ناپذیری را در پی دارد.
۵_ قبل از خرید توجه کنید که حتما برندی را تهیه کنید که استاندارد بوده و مورد تایید وزارت بهداشت بوده باشد. نتبجه بحث: ظروف تفلون تا زمانی برای پخت و پز مناسب هستند که به هیچ عنوان آسیب ندیده باشند و لایه تفلون سالم باشد. در غیر این صورت برای سلامتی مضر بوده و منجر به بیماری های خطرناک همچون: سرطان کبد، سینه، پانکراس، بیضه و… می شود.
آخرین نظرات