نوشته شده توسط نویسنده وبلاگ کوثر ولایت:
سرکار خانم کوثر محمدیان
برخلاف تصور بسیاری از مردم, قابلمه های روحی از جنس آلومینیومی می باشد.
قابلمه های روحی به علت به سبک بودن, ارزان بودن و انتقال سریع و یکنواخت حرارت برای پختن غذا, هنوز هم طرفداران پر و پاقرصی دارد. اما باید بدانیم که مضرات این ظروف برای سلامتی بسیار بیشتر از نکات مثبت آن است.
یکی از معایب بزرگ این ظروف این است که به راحتی با مواد غذایی واکنش می دهد.
احتمال این که طی روند پخت غذا, ترکیبات سمی آلومینیومی وارد غذا یا آب شود, بسیار بالاست.
تحقیقات نشان می دهد هرچه مدت زمان پخت در این ظروف بیش تر شود؛ میزان یون های آلومینیوم در غذا نیز افزایش می یابد.
همچمین استفاده از اسیدهای خوراکی مثل سرکه آبلیمو و آب غوره و… در غذا موجب افزایش آزاد شدن یون ها می شود.
طبخ غذا یا نگه داری مواد غذایی شور یا ترش در این ظروف, باعث افزایش نامطلوب میزان آلومینیوم در رژیم غذایی و در نتیجه بروز اختلال درسیستم عصبی می شود.
آلومینیوم, خطر ابتلا به آلزایمر, اختلال در متابولیسم استخوان, مسمومیت کلیه و کبد, التهاب مفاصل, زخم معده, کولیت, خشک شدن دهان یبوست و تغییر رنگ زبان را افزایش می دهد
* بنابراین استفاده از قابلمه های روحی, (ظروف آلومینیوم) برای پخت غذا به هیچ عنوان توصیه نمی شود.
آخرین نظرات