نوشته شده توسط نویسنده وبلاگ
سرکار خانم فریبا حقیقی
روز دوشنبه هجدهم ذی الحجه سال دهم هجرت نقطه عطف تاریخ اسلام بود پیامبرصلی الله علیه و آله و سلم بازگشت از حج الوداع قبل از جدایی کاروان ها توقف کردند.
توقف سه روزه در هوای بسیار گرم و بیابانی سوزان و چند درخت کهنسال در منطقه ای به نام غدیر خم.
اجتماعی عظیم با بیش از صد هزار نفر جمعیت از سرزمین های مختلف اسلامی. پیامبرصلی الله علیه و آله و سلم بارها حضرت علی علیه السلام را به عنوان جانشین خود معرفی کرده بودند ولی این بار ابلاغ رسمی وعمومی ولایت ورهبری حضرت امیر علیه السلام به خاطر نزول آیه 67سوره مائده بود.
مفسران اهل تسنن نیز ولایت حضرت علی علیه السلام را یکی از موارد شان نزول آیه میدانند روز اکمال دین و اتمام نعمت، و دین مرضی ونزول آیه ۳سوره مائده.
بعضی مفسران اهل سنت روایات شان نزول آیه را با حکم ضعف سند بیان می کنند . اعلام ولایت حضرت علی علیه السلام به عنوان حکم و فرمان با گرفتن بیعت از عموم حاضران اجرا گردید .
پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) نقشه راه را تا حکومت عدل جهانی ترسیم کرده، عمامه خود را بر سر اولین وصی بستند از مهاجران ابوبکر عمر و عثمان طلحه و زبیر نخستین بیعت کنندگان بودند.
کلیه همسران پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم و بسیاری از اصحاب و سران قبایل در مراسم حضور داشتند. روز سوم حارث فهری از پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم پرسید:
اعلان ولایت از جانب پروردگار بوده یا خود او پیامبر جواب داد:
وحی الهی با واسطه جبرئیل بوده که اعلام کرده است.
حارث از خدا خواست اگر حق و از جانب اوست سنگی از آسمان بر او ببارد یا عذابی دردناک بر رو بفرستد که سخن اش تمام شد و به راه افتاد خداوند سنگی از آسمان بر او فرستاد و همانجا او را هلاک کرد ماجرا جلوی چشم حاضران اتفاق افتاد و بعد از آن آیات اول سوره معارج نازل شد.
بیش از ۱۱۰تن از اصحاب راوی و بیش از۳۵۰تن از محدثان اهل سنت ناقل غدیر بوده اند تعدادی از علما و محدثان درباره اسناد و طرق حدیث غدیر کتابهای مستقل نوشته اند.
آخرین نظرات