فرهنگ انتظار، برآمده از فرهنگ عاشورا و انتظار حسینِ دیگری را کشیدن است. یکی پشتوانه فرهنگی، و زمینه ساز برای دیگری است؛ یکی رمز حیات شیعه و دیگری رمز بقای آن است.
از این رو عاشورا و زنده نگه داشتن یاد امام حسین( علیه السلام ) جهت حفظ حیات معنوی شیعیان ضروری و اجتناب ناپذیر به نظر می رسد.
ضرورتی که با وجود ویروس کرونا و نیاز به فاصله گذاری اجتماعی، هم چنان احساس میشود؛ زیرا اجتناب از کرونا، حفظ حیات مادی شیعیان و زنده نگه داشتن عاشورا، حفظ حیات معنوی آن ها می باشد.
در این راستا و با حفظ حیات مادی و معنوی شیعه، بقای او تضمین شده و آماده ورود منجی موعود می گردد.
بنابراین وجود برنامه ای منسجم و همه جانبه برای بزرگداشت این ایام، با رعایت موارد بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی ضروری به نظر میرسد.
این امر با منتقل کردن مراسم مذهبی و اجتماعات بزرگ و پر ازدحام به درون محله ها و کوچه ها و هم چنین، برگزاری روضه های خانگی با رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی امکان پذیر می باشد.
ابتدا فعالانِ فرهنگی هر محله یا کوچه شناسایی می گردند.
این افراد با سازماندهی یک سرگروه، شروع به سیاه پوشیِ سر در کوچه ها و توزیع پرچم های متناسبِ محرم، به اهالی آن کوچه مینمایند؛ سپس قسمتی از کوچه یا محله، گذر یا غرفه کوچکی با امکانات برق و پخش صوت ایجاد می شود؛ به صورتی که امکان حضور یک نفر در آن فراهم باشد.
با هماهنگی اهالی محل، ساعت مشخصی از روز، زیارت عاشورا همراه با روضه پخش شود
و در ساعت مشخص دیگری، روزانه دو حزب قرآن پخش شود، تا در انتهای دوماه، ختم یک دور قرآن کریم انجام گرفته باشد.
دفترهای بزرگی با عنوان عهد با اهل بیت( علیهم السلام ) تهیه شود و در حوالی این گذر روی میزی با قرار دادن وسایل ضدعفونی و خودکار، تعبیه شده، برای هر فرد یک صفحه مشخص قرار داده می شود.
به هرکدام از افراد آن محل، صفحه ای بدون ذکرِ نامِ شخص، و تنها با شماره گذاری اختصاص داده می شود و اعمال مشخصی که بین او و اهل بیت( علیهم السلام ) عهد شده قرار می گیرد.
طبق تاریخ، هر فردی می باید اعمالی که در آن روز انجام داده، علامت گذاری کند.
این کار باعث تشویق افراد، به انجام این اعمال و عهد بستن با اهل بیت( علیهم السلام )، جهت مزین شدن به تقوا در این ایام می باشد تا انشاالله طبق” کل یوم عاشورا ” به بقیه ایام نیز، تسری پیدا کند.
هم چنین افراد کم بضاعت هر محله، شناسایی شده و افراد محل که نذر خوراکی دارند، نذورات خود را به مسئول غرفه تحویل می دهند تا آن ها را به دست افراد شناسایی شده برساند.
آخرین نظرات