کوثر ولایت
 
 




جستجو



 << < مهر 1396 > >>
شن یک دو سه چهار پنج جم
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


کاربران آنلاین
  • بهرام نژاد
  • زینب یوسفی
 



مداومت بر غذای واحد بسیار مضراست و غذا باید دراعدل اوقات خورده شود: مثلا در پاییز و زمستان غذا باید نزدیک ظهر خورده شود و در فصل

گرم باید زمان صبح خورده شود.

افراد مسن باید وعده های غذایی خود را زیاد کنند و غذاهای باکیفیت مصرف کنند.

خوردن زیاد غذاهای بی مزه باعث بی اشتهایی می شود. غذاهای ترش حافظه را کم می کند ,چهره را پیر می کند, طول عمر را کوتاه می کند.

شیرینی  زیاد باعث می شود اشتها کم شود, کبد چرب شود زیرا کبد شیرینی دوست دارد بد عادت می شود و غذا را تبدیل به خون نمی کند و فقط

شیرینی را تبدیل به غذا می کند. پرهیز مداوم هم خوب نیست.  پرهیز مخصوص افراد بیمار است به اعتدال غذا خوردن مخصوص انسان های

نرمال است.

افراد سر و تر تا سه عدد خرما هم می توانند مصرف کنند اما افراد گرم و خشک به یک عدد خرما اکتفا کنند. در جنوب کشور تا  5عدد خرما هم

می توانند مصرف کنند. در آب و هوای اصفهان خرمای خشت مصرف شود.

غذاهای لطیف مانند مرغ بخورید (در تابستان مرغ کوچک و در زمستان مرغ بزرگ), گوشت شتر و گاو غلیظ است گوسفند گوشت خیلی خوبی

دارد .بهترین جای گوسفند گوشت کتف سمت راست آنست که معتدل است .بهترین ماهی در آب وهوای اصفهان ماهی غزل آلا است .بهتراست

ازغذای لطیف استفاده کنید اما در ماه یکی دوبار غذای غلیظ بخورید.

اگرکسی معده سردی داردتا مدتی از ماست استفاده نکند

                                                                                                                                  شنیده شده از کلاس آقای خسروی

اشتراک گذاری این مطلب!
موضوعات: طب, روایت های آندو  لینک ثابت
[چهارشنبه 1395-08-26] [ 09:07:00 ق.ظ ]




سنجد(با هسته وپوسته)را پودر کنیدبا عسل و شیر بخورید اگرمفصل خشک شده باشد برطرف می شود.

بین 5تا7عدد بادام رابخیسانید(بادام سنگی که پوست آن سفت باشد واز پوسته جدانشده باشد)پوست آنرابکنید حتی پوست سفید روی آن را هم

بردارید داخل مخلوط کن با یک قاشق عسل ویک فنجان آب مخلوط کنید.این بهترین غذابرای صبحانه است.وبه آن شیر بادام می گویند.

عسل را رقیق کنید(برای سرد مزاجان)یا آب قند درست کنید(برای گرم مزاجان) و داخل آن گل محمدی بیندازید آنرا درون آفتاب قرار دهید تا

مستهلک شود و آنرا در پاییز مصرف کنید.به آن جوز قند یا گلنگبین میگویندکه که مغز رابسیار تقویت می کند معده راتقویت می کند وبرای نقرس

که بخاطر غلبه بلغم باشد بسیار مفید است وکسانی که سنگ مثانه وکلیه دارنداز این ماده زیاد استفاده کنند.

نخود: 24خاصیت دارد اگر لثه شما خونی می شود آب نخودراقرقره کنید, اگرنخودرا داخل زود پز با زردچوبه بپزیدتاحدی که آب آن بخار شودچند

خاصیت دارد: حافظه راقوی می کند,استخوان بندی محکم می شود,استخوان بندی بچه هاکشیده و بزرگ می شود,پوست صورت شفاف

میشود,کک و مک های روی پوست با نخود درمان می شود,برای دستگاه تنفس و شش هامفید است ,مصرف نخودکوبیده شده با ارده بجای نان

بسیارمفید است,ضمادنخود برای تقویت پیاز موبسیار مفید است ویکی از غذاهایی که می توانید با نخود درست کنید فلافل است که اگرباروغن

زیتون ودر منزل تهیه شود بسیار غذای خوبی است برای فلفل آن هم از فلفل سفید استفاده کنید که خواص فلفل سیاه رادارد ولی مضرات آنرا ندارد وبرای گرم مزاجان هم مشکلی رابه وجود نمی آورد(البته نخودراباید قبل از مصرف به مدت 24ساعت خیس کنید نه بیشتر و نه کمتر تا نفخ آن گرفته شود.

اگراین مدت کمتر شود نفخ آن گرفته نشده واگر بیشتر شود دوباره به آن برمی گردد.نخود را درهفته تاسه چهار بار میتوانید مصرف کنید.

                                                                                                          منبع:شنیده شده از کلاس آقای خسروی

 

 

اشتراک گذاری این مطلب!
موضوعات: طب, روایت های آندو  لینک ثابت
 [ 08:17:00 ق.ظ ]




                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        غذا را آرام بخورید حتی آب را بجوید آب سریع النفوذ است وقتی وارد معده شد بلافاصله جذب کبد می شود اگر معده گرم باشد باعث بخارات    می شود که باعث سردرد می شود.

راهکار :بین یک لقمه و لقمه دیگر قاشق را زمین بگذاریدکمی صبر کنید اما زیاد آرام غذاخوردن هم بد است مخصوصا برای افرادی که طبع سرد وخشک دارند فرد بسیار لاغرمی شود ومعده چنین غذایی رابه عنوان ریزه خواری قبول می کند.معده یا خیلی سرد می شودیا خیلی گرم و صفراوی.                                                                                                                                                                                به غذاخوردن خود توجه کنید افرادی که توجه به غذا ندارند افرادی پرخورند و باعث سوء هاضمه می شود صحبت کردن وسط غذا بسیار مضراست

حالت نشستن در افراد ذکور بهتر است به حالت تشهد باشد و وزن خودرا به طرف چپ بدن بیندازند افرادی که به صورت چهار زانو می نشینند معمولا افراد پرخوری هستند, زیرا دراین حالت دریچه معده باز است. غذاخوردن روی صندلی باعث بروز واریس در بدن می شود

لقمه هارا کوچک بردارید نان را با دندان نکنید. زیرا باعث ضعف حافظه می شود. نان را بادست تکه کنید.کسانی که می خواهند لاغر شوند با قاشق چای خوری یا با دوانگشت غذا بخورند. موقع غذا خوردن از جای خود بلند نشوید زیرا باعث آسیب دستگاه گوارش می شود .به هیچ وجه وسط غذا آب نخورید اگر به این کار عادت کرده اید نصف لیوان آب کنار دست خود بگذارید و با نی بمکید و مقدار آنرا کم کنید تا این عادت شما فراموش شود. اگر هرچه آب می خورید سیر نمی شوید سکنجبین یا عسل بخورید امام صادق (ع) در روایتی می فرمایند: تعجب می کنم از کسی که وسط غذا آب می خورد و نمی میرد.

زیاد غذا خوردن باعث ایجاد تُخَمِه می شود نشانه آن این است که غذا در معده تجمع پیداکرده و هضم نشده است این فرد نباید غذا بخورد تا غذای مانده درون معده هضم شود.

اشتراک گذاری این مطلب!

صفحات: 1 · 2

موضوعات: طب, روایت های آندو  لینک ثابت
[سه شنبه 1395-08-18] [ 09:33:00 ق.ظ ]




در فصل تابستان هضم غذا ضعیف و در فصل پاییز هضم غذا قوی است. در فصل پاییز ما ازهضم قوی به سوی هضم ضعیف می رویم. چون ما

عادت به غذاهای سرد کرده ایم باید غذاهای گرم بخوریم.غذاهایی که گرم بالقوه و بالفعل هستند. گرم بالقوه مثل غذاهایی که طبع گرم دارند وگرم

بالفعل غذاهای داغ و گرم هستند.

در پاییز تنوع میوه ها زیاد هستند. در این فصل به بچه ها اصلا خیار ندهید, چون باعث عفونت در بدن آن ها می شود.خوردن میوه در این فصل باعث بروز بیماری می شود در این فصل تنها به خوردن انار و سیب و به اکتفا کنید. به طور کلی غذاهایی که سرد بالقوه وسرد بالفعل هستند نخورید.غذاهایی که در این فصل بسیار مفید هستند, شیر برنج وفرنی می باشند.اگربادام داخل آنها باشدبسیارمقوی اند.

در فصل پاییز از شیرگرم در بعد از ظهر ها استفاده کنید واز فراورده های شیر مثل ماست وپنیر پرهیز کنیدو آنرا رابا معده خالی هنگام صبح

مصرف نکنید(باعث ضعف حافظه می شودچون بابلغم معده مخلوط می شودوهردو فاسد می شوند) همچنین نباید شیر با میوه مخلوط گردد(مثل شیرموز) ولی ترکیب شیر با عسل و خرما ترکیب مفیدی است.

اگر فرزند شما تب دارد مقداری روغن بنفشه روی سرش بمالید یا پیاز را روی کف پاهایش بگذارید, تب او فروکش می کند

برای برطرف شدن ضعف وسستی بدن دو ساعت بعداز شام فندق بخورید.فندق مفید باید تازه باشد واز پوست جدانشده باشد وبو داده

نباشدهمچنین فندق خون لطیف وصاف ایجاد می کند.

اگرکسی به بیماری کبد چرب وسرطان مبتلاست به او انار بدهید.

اگرمایل به نوشیدن چایی هستد سه ربع بعداز غذا و حتما چایی ایرانی مصرف کنید.

به,  ناشتاصبح دریچه معده راتقویت می کند.

شیره انگور برای این فصل خیلی مناسب است.

خانمها معمولا دارای دریچه معده ضعیفی هستن نیم ساعت قبل از غذا نصف قاشق چایی خوری آبغوره مصرف کنید

از هوای پاییزخود رابپوشانید چون بدن شماراخشک می کنددر مکان سرد نخوابید دستکش دست کنید بالاپوش بپوشید بخاری ها راروشن کنید

بچه ها راسر برهنه بیرون نیاورید.

شنیده شده از محضر استاد خسروی از کتاب حفظ الصحه نوشته آقای ناصری

 

اشتراک گذاری این مطلب!
موضوعات: طب  لینک ثابت
[سه شنبه 1395-08-04] [ 09:28:00 ق.ظ ]




اگر بخواهید دندان های سالم داشته باشید, باید چند چیز را رعایت کنید:

ادامه »

موضوعات: طب  لینک ثابت
[سه شنبه 1395-02-21] [ 11:29:00 ق.ظ ]




در طب جدید (کلاسیک) برخی بر این باورند که طلا بر رو روی گلبول‌های سفید مردان اثر گذاشته و تعادل بین گلبول‌های قرمز و سفید را به هم میزند و باعث ایجاد کم‌خونی

اشتراک گذاری این مطلب!

صفحات: 1 · 2

موضوعات: طب  لینک ثابت
[یکشنبه 1394-08-10] [ 10:07:00 ق.ظ ]




طبع اغلب سبزی‌ها گرم است و به هضم غذا بسیار کمک می‌کند.

ادامه »

موضوعات: طب  لینک ثابت
 [ 10:03:00 ق.ظ ]




برای دیدن مزاج خود و غلبه طبایع به اینجا مراجعه کنید.

اشتراک گذاری این مطلب!
موضوعات: طب  لینک ثابت
[شنبه 1394-08-09] [ 12:30:00 ب.ظ ]




مزاج در ازدواج

 مسئله مزاج یکی از مسائلی است که در انتخاب همسر باید در نظر گرفت البته دیگر مسائل مانند ایمان، شرایط خانوادگی و … نیز بسیار مهم است

با ذکر چند مثال، علت تطابق مزاج زن و مرد مشخص می‌شود 
مثال اول: همان‌طور که می‌دانید «گرم‌مزاجان» افرادی فعــال و پرجنب و جوش هستند و «سردمزاجان» افرادی کند و بی‌حال هستند. حال اگر زن و شوهر دارای مزاج مختلف باشند به سختی می‌توانند همدیگر را تحمل کنند. این مسئله در مورد دو دوست هم صادق است. در زندگی خوابگاهی، فراوان مشاهده شده است که افراد دارای مزاج مختلف نمی‌توانند همدیگر را تحمل کنند و معمولا به رفتار همدیگر گیر می‌دهند. فرد فعال و پرانرژی از فرد فعال و پرانرژی خوشش می‌آید.

تصور کنید زن و شوهر برای یک مهمانی دعوت شده‌اند. زن، مزاج سرد دارد و شوهر بسیار گرم است. شوهر به علت گرم‌مزاج بودنش فوراً سر و وضع خود را مرتب کرده و آماده رفتن می‌شود، اما زن، به علت سردمزاج بودنش بسیار کند عمل کرده و شوهر مدت زیادی منتظر می‌ماند تا زن آماده رفتن شود. حال اگر از این سنخ تضادها در زندگی زیاد باشد، به مرور زمان عشق و علاقه زوجین را نسبت به هم کم خواهد کرد.

مثال دوم: همان‌طــور که گفته شد، افراد صفراوی حافظه خوبی دارند و تیزهوش هستند. این افراد باید با هم‌سنخ خود یعنی افراد دارای مزاج گرم و خشک ازدواج کنند، چون در صورت عدم رعایت تطابق مزاجی، این افراد قادر به درك یکدیگر نخواهند بود

مثال سوم: دمــوی‌مزاجان (گرم و تر) دارای روحیه شاد، خوش‌مشرب و اجتماعی هستند
حال تصور کنید چنین فردی با یک فرد سوداوی (سرد و خشک) ازدواج کند. فرد سوداوی گوشه‌گیر بوده و تمایلی به شرکت در اجتماعات ندارد. این دو نفر به علت تقابل مزاجی که دارند، نمی‌توانند با هم کنار بیایند

مثال چهارم: یکی از خصوصیات بلغمی‌مزاجان، خونســـردی و بی‌خیالی آنها در حوادث و مشکلات است. حال اگر یک طرف، بلغمی (سرد و تر) باشد و طرف دیگر، گرم باشد، یک طرف همیشه در اضطراب خواهد بود و طرف دیگر بی‌خیال. فرد گرم‌مزاج از بی‌خیالی طرف مقابلش خسته می‌شود و این وضعیت در درازمدت باعث تنفر و انزجار او از طرف مقابلش خواهدشد. متقابلا فرد سردمزاج (بلغمی) نیز فرد گرم‌مزاج را به خاطر اضطراب و عجول بودنش سرزنش می‌کند.

اشتراک گذاری این مطلب!

صفحات: 1 · 2

موضوعات: طب  لینک ثابت
[شنبه 1394-07-11] [ 09:34:00 ق.ظ ]




پوشیدن ساپورت بیمارتان می کند

در این مطلب نظر متخصصان پوست، زنان و گوارش را در مورد مشکلات سلامتی که ساپورت پوشی با خود به همراه می آورد، می خوانیم.

اشتراک گذاری این مطلب!

صفحات: 1 · 2

موضوعات: طب  لینک ثابت
[دوشنبه 1394-03-18] [ 11:29:00 ق.ظ ]




دستورات تغذیه مخصوص هر مزاج

 

مزاج گرم و خشک: از هوای تازه و خنک استفاده کنند. در رژیم غذایی بیشتر از میوه و سبزی و کمتر گوشت استفاده کنند- مصرف آب و مایعات + چند قطره آب لیمو ترش تازه- حداقل 6-5 ساعت خواب شبانه- حداکثر 1 ساعت خواب پس از ناهار-( روزانه ) – فعالیت جسمی و ورزشی در هوای خنک صبح زود یا شب- به علت خشکی پوست می توانند بدن خود را با کمی روغن بادام شیرین مرطوب کنند- از محیطهایی که دچار هیجان و خشم می شوند پرهیز کنند- پرهیز از غذاهای گرم و خشک و در صورت استفاده با مصلحان باشد- مصرف بیش از حد تخم مرغ ، سیر، پیاز، ادویه های تند و تیز، گوشت قرمز، بادمجان، موز، خربزه، آناناس، طالبی، انجیر، گردو، پسته، فندق، نارگیل، سیاهدانه، ریزه خواری، زیره، زنجبیل، دارچین، زعفران، آویشن، ارده و عسل، عسل

غذاهای مفید: انواع مرکبات، انار، شاتوت، خیار سبز، سیب کامل، گلابی، آلبالو، گیلاس، شفتالو، گوجه سبز، زرشک، هندوانه، کدو، سوپ جو، پاچه ی گوسفند همراه با آلو بخارا سبزی مانند کاهو- اسفناج، لیم ترش تازه، گریپ فوروت، سکنجبین، شیر خشت، خاکشیر، عناب، ترنجبین، تمرهندی، ترشی های طبیعی- رب انار- عرق کاسنی و شاطره مفید و بهترین نوشیدنی بای این افراد است.

مزاج گرم و خشک و استعداد بیماریها: صفرا اگر زیاد شود به سودا تبدیل می شود پس بهتر است غذاهای دریایی کمتر بخورند.

این افراد در صورت عدم رعایت دستورات غذایی استعداد زیادی برای ابتلا به بیماریهای اضطراب تنش فکری- اسهال خونی- التهاب کبد- لکه بینی در خانمها- افزایش خونریزی عادت ماهانه- در آقایان انزال زودرس، سرفه های خشک، بی خوابی، سوزش ادرار بدون علت- لاغری شدید- شوره سر ( به علت تعریق زیاد) و … دارند.

دستورات غذایی مزاج گرم و تر:

استفاده از انواع میوه جات و سبزیجات، استفاده از گوشت و غذای دریایی، پیاده روی حتی المقدور صبح زود حدود 30 دقیقه- 7-6 ساعت خواب شبانه- زود خوابیدن و زود بیدار شدن- در تابستان نیم ساعت ساعت خواب روزانه برای آنها مفید است- استفاده از غذاهایی با فیبر بالا یا پر حجم مثل کاهو، اسفناج، گوجه فرنگی، خیار، حجامت یا فصد سالی 2 یا 3 بار برای آنها خیلی خوب است- بهتر است در فصل بهار و تابستان انجام شود- کم خوری- غذای کم کالری بخورند- مانند سالاد قبل از غذا تا اشتهای زیاد آن ها مهار شود ( کم کالری و پر حجم )

کلاً مصلح غذاهای گرم، آبلیمو و آبغوره است و مصلح غذاهای سرد عسل است. مصلح سوپ جو، فلفل است.

برخی از پرهیزهای مزاج گرم و تر:

صرف بیش از حد ادویه جات تند- غذاهای شور- ( خیارشور) گوشت زیاد- غذاهای نشاسته ای – چرب- تخم مرغ- خرما- کشمش- انبه- بادام- پسته- موز- فندق- آناناس- انجیر- انگور- سیر- بادمجان- گوشت گوسفند و …  

در صورت نیاز و ضرورت کم و با مصلحات مصرف شود.

 

 

غذاهای مفید:

نوشیدن آب خنک + آب لیمو ترش تازه، آب زرشک، کاهو، خیار، سیب کامل، انار، نارنگی، پرتقال، گلابی، نارنج، تمرهندی، لیمو شیرین، آلو بخارا و …

مزاج گرم و تر و استعداد بیماریها:

 این افراد در صورت عدم رعایت دستورات بیشتری برای بروز بیماریهایی مانند سردرد- یرخوابی- ادرار خونی- خستگی- تپش قلب- چاقی و … می شوند.  

دستورات غذایی مزاج سرد و تر:

روزی دو وهده غذا- زیرا توانایی هضم دستگاه گوارش آنها کم است. ورزش و فعالیت جسمی مرتب- راه رفتن نیم ساعت قبل از صبحانه و ربع تا نیم ساعت بعد از شام- حداقل 8 ساعت خواب مناسب لازم دارند- شب زود بخوابند و قبل از طلوع آفتاب بیدار شوند تا از ایجاد بلغم اضافی جلوگیری شود- خواب روز توصیه نمی شود- از هوای محیط مرطوب و خواب و استراحت بیش از اندازه که موجب سردی و تری می شود باید پرهیز کنند- پوشیدن لباس مناسب – گرمای کافی در هوای مرطوب، حمام گرم و خشک یا سونای برای رفع بلغم مفید است- خوابیدن در طی روز و یک ساعت قبل از غروب برای اینها مضر است موجب افزایش بلغم و سنگینی سر و التهاب سینوسها و کند شدن رفتارهای مغزی می شود.

برخی از پرهیزهای مزاج سرد و تر:

پرخوری- مصرف غذاها بدون مصلح- ( لبنیات بدون مصلح ) ترشی ها- سرکه- برنج- عدس- سیب زمینی- سوپ جو- میوه های ترش و کال سوداست- هندوانه- خیار اگر خواستند بخورند با پوست باشد- گوجه فرنگی- گوشت گاو- قارچ- در صورت ضرورت حتماً با مصلحات مصرف شود. آب یخ- نوشابه های گازدار

غذاهای مفید:

گوشت شتر- بره- بوقلمون- کبوتر- مرغ محلی- میوه هیا رسیده و شیرین مانند سیب کامل- طالبی- به- نارگیل- گلابی- ادویه جات و هل- دارچین- زنجبیل- زعفران- فلفل سیاه و قرمز- آویشن- رازیانه- سیر- شلغم- هویج- سبزی های گرم: ریحان- جعفری- نعنا- تره- مرزه- ترخون- نوشیدنی گرمی بخش: دم کرده دارچین- زنجبیل- اسطوخودس- گل گاو زبان- بذرهای ملین مانند: خاکشیر- تخم ریحان- خشکبار: بادام- گردو- فندق- پسته- کنجد- ارده و عسل- شیره و خرما- در صورت استفاده از برنج و حبوبات از ادویه گرم مانند زیره سیاه و سبز- زنجبیل- دارچین- هل و زردچوبه استفاده شود. پودر سیر+ ماست هفته ای دو بار نه هر روز

مزاج سرد و تر و استعداد بیماریهای آنها:

صرع سرد- سردرد- سینوزیت- آسم- عطسه و سرفه- التهاب و بزرگ شدن لوزه ها- ضعف هضم- شب ادراری- دردهای مفاصل- ترشحات رقیق رحمی در خانمها- بی نظمی در قائدگی- کم خونی

دستورات غذایی مزاج سر و خشک:

 این افراد دارای پوست خشم بوده و باید پوست خود را با روغن های گرم مانند زیتون و نرم کننده و کنجد چرب کنند. روغن بادام تلخ و سیاهدانه بیشتر برای کاهش درد بکار می رود کمر درد یا درد یا درد عادت ماهیانه.

15-10 دقیقه پیاده روی بعد از شام برای آنها مفید است. از مایعاتی مانند آب هویج- آب سیب- و مایعات+ چند قطره آب لیمو ترش استفاده کنند- حمام باآب ولرم و ماساژ بدن با روغنهای گرم مفید است- هر 12 ساعت بینی خود را با کمی روغن بادام شیرین مرطوب کنند- مسافرت به مناطق مرطوب و معتدل- حداقل 6-5 ساعت خواب شب- خوابیدن در طی روز مضر است- از هوای بد و خشک مثل پاییز و محیطهای سرد و خشک و فعالیتهای که موجب افزایش سردی و خشکی شود و مانند فعالیت در محیط های سرد و خشک مثل سردخانه ها خودداری کنند- از بی خوابی خودداری نمایند.

افسردگی و غم و تنهایی و استفاده مداوم از رایانه، تماشا کردن زیاد تلویزیون، فیلمهای مبتذل و صحنه های مبتذل و کارهای خلاف شرع، سودا است و سودا را افزایش می دهد-

برخی از پرهیزهای مزاج سرد و خشک:

مصرف بیش از حد و بودن مصلح لبنیات- بادمجان- مصلح بادمجان کشک است- غذاهای نمک سود غذاهای شور- نمک- ماهی دودی- ماهی شور- خیارشور- پنیر شور- گوشت گاو و گوساله و حیوانات پیر- غذاهای مانده و فریز شده- کاهو مصلح سرکه انگبین- ماهی + گردو- ترشی + سیاه دانه- سرکه – تمرهندی- آبغوره و آبلیمو در حد کم مجازات – سیب زمینی- گوجه فرنگی- درت- میوه های ترش مثل آلو ترش- انارترش- تمشک- پرتقال- گریپ فوروت- در صورت استفاده از میوه های دارای مزاج سرد بعد از مصرف می توانند 2-1 ق غ عسل مصرف نمایند-

غذاهای مفید برای مزاج سرد و خشک:

گوشت بره- شتر- کبوتر- گنجشک- سار- مرغ محلی- تخم مرغ عسلی- سیب با پوست و دانه گلابی- طالبی- به- انگور- آب نارگیل- در صورت مصرف برنج حتماً از زیره سیاه و زعفران یا به صورت شوید پلو باشد- سبزی های گرم مانند نعنا ریحان ترخون جعفری تره ساقه کرفس شلغم عسل کشمش انجییر خرما هل دارچین زنجبیل و …

استفاده از بذرهای ملین مانند خاکشیر- تخم ریحان – قدومه شیرازی به سالاد فصل + مقداری جوانه گندم – فرنی بادام- نخودآب- ارده عسل- ارده + شیره خرما- انگور- پسته- گردو- فندق- نان سنگک کنجدی با کره محلی- قندهای مرکب معمولاً تاثیری روی دیابت ندارند- قندهای ساده اثر می گذارند.

مربای به- بالنگ- شقاقل

مزاج سرد و خشک و استعداد بیماریها:

افراد سوداوی مزاج در صورت عدم رعایت دستورات گفته شده استعداد بیشتری برای بروز بیماریهای زیر دارند: بی خوابی در آنها شایع است. گرفتگی رگهای قلبی- گرفتگی رگها در اندامهای مختلف بدن- لخته شدن خون- نفخ روده و معده نه به اندازه بلغمی ها- درد معده- سوزش معده- خشکی پوست- ترک پوست مخصوصاً ناحیه ی پاشنه پا- افسردگی- پسوریا و سپس اداء الصوف- بیماریهای روانی           ( مالیخولیایی خندان)- اسکیزوفرنی ترک سودا و صفرا- بزرگی طحال ( رسوب سودا بیشتر در طحال است ) .

 

kolnegar.basijmed.irبرگرفته از

 

 

اشتراک گذاری این مطلب!
موضوعات: طب  لینک ثابت
[چهارشنبه 1394-02-23] [ 09:39:00 ق.ظ ]




دستورات تغذیه مخصوص هر مزاج

 

مزاج گرم و خشک: از هوای تازه و خنک استفاده کنند. در رژیم غذایی بیشتر از میوه و سبزی و کمتر گوشت استفاده کنند- مصرف آب و مایعات + چند قطره آب لیمو ترش تازه- حداقل 6-5 ساعت خواب شبانه- حداکثر 1 ساعت خواب پس از ناهار-( روزانه ) – فعالیت جسمی و ورزشی در هوای خنک صبح زود یا شب- به علت خشکی پوست می توانند بدن خود را با کمی روغن بادام شیرین مرطوب کنند- از محیطهایی که دچار هیجان و خشم می شوند پرهیز کنند- پرهیز از غذاهای گرم و خشک و در صورت استفاده با مصلحان باشد- مصرف بیش از حد تخم مرغ ، سیر، پیاز، ادویه های تند و تیز، گوشت قرمز، بادمجان، موز، خربزه، آناناس، طالبی، انجیر، گردو، پسته، فندق، نارگیل، سیاهدانه، ریزه خواری، زیره، زنجبیل، دارچین، زعفران، آویشن، ارده و عسل، عسل

غذاهای مفید: انواع مرکبات، انار، شاتوت، خیار سبز، سیب کامل، گلابی، آلبالو، گیلاس، شفتالو، گوجه سبز، زرشک، هندوانه، کدو، سوپ جو، پاچه ی گوسفند همراه با آلو بخارا سبزی مانند کاهو- اسفناج، لیم ترش تازه، گریپ فوروت، سکنجبین، شیر خشت، خاکشیر، عناب، ترنجبین، تمرهندی، ترشی های طبیعی- رب انار- عرق کاسنی و شاطره مفید و بهترین نوشیدنی بای این افراد است.

مزاج گرم و خشک و استعداد بیماریها: صفرا اگر زیاد شود به سودا تبدیل می شود پس بهتر است غذاهای دریایی کمتر بخورند.

این افراد در صورت عدم رعایت دستورات غذایی استعداد زیادی برای ابتلا به بیماریهای اضطراب تنش فکری- اسهال خونی- التهاب کبد- لکه بینی در خانمها- افزایش خونریزی عادت ماهانه- در آقایان انزال زودرس، سرفه های خشک، بی خوابی، سوزش ادرار بدون علت- لاغری شدید- شوره سر ( به علت تعریق زیاد) و … دارند.

دستورات غذایی مزاج گرم و تر:

استفاده از انواع میوه جات و سبزیجات، استفاده از گوشت و غذای دریایی، پیاده روی حتی المقدور صبح زود حدود 30 دقیقه- 7-6 ساعت خواب شبانه- زود خوابیدن و زود بیدار شدن- در تابستان نیم ساعت ساعت خواب روزانه برای آنها مفید است- استفاده از غذاهایی با فیبر بالا یا پر حجم مثل کاهو، اسفناج، گوجه فرنگی، خیار، حجامت یا فصد سالی 2 یا 3 بار برای آنها خیلی خوب است- بهتر است در فصل بهار و تابستان انجام شود- کم خوری- غذای کم کالری بخورند- مانند سالاد قبل از غذا تا اشتهای زیاد آن ها مهار شود ( کم کالری و پر حجم )

کلاً مصلح غذاهای گرم، آبلیمو و آبغوره است و مصلح غذاهای سرد عسل است. مصلح سوپ جو، فلفل است.

برخی از پرهیزهای مزاج گرم و تر:

صرف بیش از حد ادویه جات تند- غذاهای شور- ( خیارشور) گوشت زیاد- غذاهای نشاسته ای – چرب- تخم مرغ- خرما- کشمش- انبه- بادام- پسته- موز- فندق- آناناس- انجیر- انگور- سیر- بادمجان- گوشت گوسفند و …  

در صورت نیاز و ضرورت کم و با مصلحات مصرف شود.

 

 

غذاهای مفید:

نوشیدن آب خنک + آب لیمو ترش تازه، آب زرشک، کاهو، خیار، سیب کامل، انار، نارنگی، پرتقال، گلابی، نارنج، تمرهندی، لیمو شیرین، آلو بخارا و …

مزاج گرم و تر و استعداد بیماریها:

 این افراد در صورت عدم رعایت دستورات بیشتری برای بروز بیماریهایی مانند سردرد- یرخوابی- ادرار خونی- خستگی- تپش قلب- چاقی و … می شوند.  

دستورات غذایی مزاج سرد و تر:

روزی دو وهده غذا- زیرا توانایی هضم دستگاه گوارش آنها کم است. ورزش و فعالیت جسمی مرتب- راه رفتن نیم ساعت قبل از صبحانه و ربع تا نیم ساعت بعد از شام- حداقل 8 ساعت خواب مناسب لازم دارند- شب زود بخوابند و قبل از طلوع آفتاب بیدار شوند تا از ایجاد بلغم اضافی جلوگیری شود- خواب روز توصیه نمی شود- از هوای محیط مرطوب و خواب و استراحت بیش از اندازه که موجب سردی و تری می شود باید پرهیز کنند- پوشیدن لباس مناسب – گرمای کافی در هوای مرطوب، حمام گرم و خشک یا سونای برای رفع بلغم مفید است- خوابیدن در طی روز و یک ساعت قبل از غروب برای اینها مضر است موجب افزایش بلغم و سنگینی سر و التهاب سینوسها و کند شدن رفتارهای مغزی می شود.

برخی از پرهیزهای مزاج سرد و تر:

پرخوری- مصرف غذاها بدون مصلح- ( لبنیات بدون مصلح ) ترشی ها- سرکه- برنج- عدس- سیب زمینی- سوپ جو- میوه های ترش و کال سوداست- هندوانه- خیار اگر خواستند بخورند با پوست باشد- گوجه فرنگی- گوشت گاو- قارچ- در صورت ضرورت حتماً با مصلحات مصرف شود. آب یخ- نوشابه های گازدار

غذاهای مفید:

گوشت شتر- بره- بوقلمون- کبوتر- مرغ محلی- میوه هیا رسیده و شیرین مانند سیب کامل- طالبی- به- نارگیل- گلابی- ادویه جات و هل- دارچین- زنجبیل- زعفران- فلفل سیاه و قرمز- آویشن- رازیانه- سیر- شلغم- هویج- سبزی های گرم: ریحان- جعفری- نعنا- تره- مرزه- ترخون- نوشیدنی گرمی بخش: دم کرده دارچین- زنجبیل- اسطوخودس- گل گاو زبان- بذرهای ملین مانند: خاکشیر- تخم ریحان- خشکبار: بادام- گردو- فندق- پسته- کنجد- ارده و عسل- شیره و خرما- در صورت استفاده از برنج و حبوبات از ادویه گرم مانند زیره سیاه و سبز- زنجبیل- دارچین- هل و زردچوبه استفاده شود. پودر سیر+ ماست هفته ای دو بار نه هر روز

مزاج سرد و تر و استعداد بیماریهای آنها:

صرع سرد- سردرد- سینوزیت- آسم- عطسه و سرفه- التهاب و بزرگ شدن لوزه ها- ضعف هضم- شب ادراری- دردهای مفاصل- ترشحات رقیق رحمی در خانمها- بی نظمی در قائدگی- کم خونی

دستورات غذایی مزاج سر و خشک:

 این افراد دارای پوست خشم بوده و باید پوست خود را با روغن های گرم مانند زیتون و نرم کننده و کنجد چرب کنند. روغن بادام تلخ و سیاهدانه بیشتر برای کاهش درد بکار می رود کمر درد یا درد یا درد عادت ماهیانه.

15-10 دقیقه پیاده روی بعد از شام برای آنها مفید است. از مایعاتی مانند آب هویج- آب سیب- و مایعات+ چند قطره آب لیمو ترش استفاده کنند- حمام باآب ولرم و ماساژ بدن با روغنهای گرم مفید است- هر 12 ساعت بینی خود را با کمی روغن بادام شیرین مرطوب کنند- مسافرت به مناطق مرطوب و معتدل- حداقل 6-5 ساعت خواب شب- خوابیدن در طی روز مضر است- از هوای بد و خشک مثل پاییز و محیطهای سرد و خشک و فعالیتهای که موجب افزایش سردی و خشکی شود و مانند فعالیت در محیط های سرد و خشک مثل سردخانه ها خودداری کنند- از بی خوابی خودداری نمایند.

افسردگی و غم و تنهایی و استفاده مداوم از رایانه، تماشا کردن زیاد تلویزیون، فیلمهای مبتذل و صحنه های مبتذل و کارهای خلاف شرع، سودا است و سودا را افزایش می دهد-

برخی از پرهیزهای مزاج سرد و خشک:

مصرف بیش از حد و بودن مصلح لبنیات- بادمجان- مصلح بادمجان کشک است- غذاهای نمک سود غذاهای شور- نمک- ماهی دودی- ماهی شور- خیارشور- پنیر شور- گوشت گاو و گوساله و حیوانات پیر- غذاهای مانده و فریز شده- کاهو مصلح سرکه انگبین- ماهی + گردو- ترشی + سیاه دانه- سرکه – تمرهندی- آبغوره و آبلیمو در حد کم مجازات – سیب زمینی- گوجه فرنگی- درت- میوه های ترش مثل آلو ترش- انارترش- تمشک- پرتقال- گریپ فوروت- در صورت استفاده از میوه های دارای مزاج سرد بعد از مصرف می توانند 2-1 ق غ عسل مصرف نمایند-

غذاهای مفید برای مزاج سرد و خشک:

گوشت بره- شتر- کبوتر- گنجشک- سار- مرغ محلی- تخم مرغ عسلی- سیب با پوست و دانه گلابی- طالبی- به- انگور- آب نارگیل- در صورت مصرف برنج حتماً از زیره سیاه و زعفران یا به صورت شوید پلو باشد- سبزی های گرم مانند نعنا ریحان ترخون جعفری تره ساقه کرفس شلغم عسل کشمش انجییر خرما هل دارچین زنجبیل و …

استفاده از بذرهای ملین مانند خاکشیر- تخم ریحان – قدومه شیرازی به سالاد فصل + مقداری جوانه گندم – فرنی بادام- نخودآب- ارده عسل- ارده + شیره خرما- انگور- پسته- گردو- فندق- نان سنگک کنجدی با کره محلی- قندهای مرکب معمولاً تاثیری روی دیابت ندارند- قندهای ساده اثر می گذارند.

مربای به- بالنگ- شقاقل

مزاج سرد و خشک و استعداد بیماریها:

افراد سوداوی مزاج در صورت عدم رعایت دستورات گفته شده استعداد بیشتری برای بروز بیماریهای زیر دارند: بی خوابی در آنها شایع است. گرفتگی رگهای قلبی- گرفتگی رگها در اندامهای مختلف بدن- لخته شدن خون- نفخ روده و معده نه به اندازه بلغمی ها- درد معده- سوزش معده- خشکی پوست- ترک پوست مخصوصاً ناحیه ی پاشنه پا- افسردگی- پسوریا و سپس اداء الصوف- بیماریهای روانی           ( مالیخولیایی خندان)- اسکیزوفرنی ترک سودا و صفرا- بزرگی طحال ( رسوب سودا بیشتر در طحال است ) .

 

kolnegar.basijmed.irبرگرفته از

 

 

اشتراک گذاری این مطلب!
موضوعات: طب  لینک ثابت
 [ 09:36:00 ق.ظ ]




مزاج شهرها از منظر طب سنتی:

اشتراک گذاری این مطلب!

صفحات: 1 · 2

موضوعات: طب  لینک ثابت
[سه شنبه 1394-02-22] [ 11:33:00 ق.ظ ]




تست مزاج شناسی: سرد یا گرم؟ خشک یا تر؟

اشتراک گذاری این مطلب!

صفحات: 1 · 2

موضوعات: طب  لینک ثابت
[سه شنبه 1394-02-15] [ 01:10:00 ب.ظ ]




چگونه مزاج خود را بشناسیم
تمامی جنبه های زندگی ما تحت تاثیر طبیعت بدنمان قرار دارد، نوع غذایی که می خوریم می تواند تاثیرات بسیار مهمی بر تمامی اعضای بدن ما از مغز و اعصاب گرفته تا قلب و معده و کبد و کلیه ها داشته باشد، در بعضی از انواع مزاج، خوردن یک غذای نامناسب می تواند عواقب زیادی داشته باشد.
در ساده ترین حالات آن می بینید، مثلاً افرادی که حتی با خوردن یک عدد خرما بدنشان جوش می زند، غذای نامناسب با مزاج شما می تواند موجب تغییرات خواب، حالت عصبی، اختلال حافظه، اختلال هضم، اختلال دفع، عوارض پوستی، نشانه های در گیر ی کبد و قلب و اندام های تناسلی را نشان دهد،
نوع نوشیدنی ها، لباس ها، هوای استنشاقی، مقدار حرکت ها و استراحت روزانه و چگونگی دفع و حالتهای عصبی و روانی، مستقیما مرتبط با حالات طبیعی یا مزاجی است، بنابراین برای داشتن زندگی سالم و طبیعی، وزن مناسب، و آرامش روحی، همه ما نیازمند به شناختن مزاج یا طبیعت خود هستیم.

تشخیص مزاج سرشتی یک فرد:
از روی 10 مورد می توان مزاج سرشتی یا جبلی یک فرد را تشخیص داد:
1- ملمس(لمس)
2- گوشت وچربی
3- رنگ پوست بدن
4- مو
5- هیئت وشکل اعضاء
6- سرعت انفعال اعضاء
7- خواب و بیداری
8- کلیه افعال بدن(دلائل افعال)
9- کیفیت دفع فضولات بدن
10- انفعالات نفسانی
لازم به ذکر است از آنجایکه ممکن است بر اساس دلایل مختلف افراد دچار غلبه خلط و سوء مزاج باشند، لذا برای تشخیص مزاج جبلی یک فرد باید حالات و علائم تشخیص مزاج را در سنین پائین تر افراد مورد بررسی قرار گیرد و یکی از بهترین راههای آن پرسش از پدر و مادر در مورد خصوصیات دوران کودکی است.
بطور مثال ممکن است خانمی دارای مزاج جبلی گرم و تر باشد ولی بعد از بارداری جنین دختر و زایمان به روش سزارین دچار غلبه سردی شده باشد. این شخص از ویژگیهای قبل از بارداری خود می تواند، پی به مزاج جبلی خود ببرد و از ویژیگهایی که تغییر کرده است، پی به نوع خلطی که به غلبه آن خلط دچار شده است ببرد و بر اساس نوع سوء مزاج، تدابیر مربوطه را برای رسیدن به اعتدال انجام دهد.
همچنین ممکن است خلطی دارای مزاج متفاوت با مزاج جبلی افراد بر یکی از اعضای بدن غلبه نماید. مثلاً فردی دارای مزاج جبلی گرم و خشک، ممکن است دارای غلبه بلغم در سر یا معده گردد.


1- ملمس (لمس):
فرد باید معتدل المزاج باشد تا بتواند مزاج فردی را مشخص کند. اگر این فرد معتدل المزاج در لمس پوست فرد را:
- گرم احساس کند ، این فرد گرم مزاج است.
- اگر سرد احساس کند ، این فرد سرد مزاج است.
- اگر در لمس آن را نرمتر از حد طبیعی یابد، دلالت بر رطوبت مزاج می کند.
- اگر در لمس صلب تر یابد، دلالت بر خشکی مزاج دارد.

2- گوشت و چربی:
اگر در بدن فرد گوشت زیاد باشد، دلالت بر گرمی و تری ، اگر چربی بدن بیشتر از گوشت باشد، دلالت بر سردی وتری (گوشت زیاد باشد+ چربی کم= گرمی وخشکی)

3- رنگ پوست بدن:
سفیدی پوست بدن: نشانه کم خونی و مزاج، کمی مایل به سردی می باشد.
رنگ زرد کمی مایل به قرمزی: نشانه وجود خون غیر طبیعی در بدن است.
قرمزی پوست بدن: نشان از گرمی و پر خونی دارد.
تیرگی پوست: نشانه خون غیر تمیز است ، مستعد غلبه سودا است.
زردی پوست: نشانه صفرا (گرمی وخشکی)
رنگ بادنجانی: نشانه خشگی و سردی (سودا)
رنگ گچی: سردی و تری (بلغم)


4- مو:
یکی از فضولات بدن است که نوع کیفیت و حالات آن برای شناسایی نوع مزاج به عنوان یک معیار به شرح ذیل مورد استفاده قرار می گیرد:
الف)سرعت رشد مو:
اگر سرعت رشد مو زیاد باشد، نشانه گرمی مزاج است.
اگر سرعت رشد مو کم باشد، نشانه سردی مزاج است.
اگر رشد مو خیلی خیلی سریع باشد بیش از حد نرمال ، دلیل بر گرمی و خشکی مزاج است.
ب) پر مویی یا کم مویی بدن :
پر مویی بدن ، دلیل بر گرمی مزاج
کم مویی بدن ، دلیل بر سردی مزاج
ج) نازکی و کلفتی مو:
نازکی مو، دلیل بر سردی وتری
کلفتی مو ، دلیل بر گرمی و خشکی مزاج
د) جعودت وصافی مو:
موی مجعد، دلیل بر گرمی وخشکی
موی صاف ولخت، سردی وتری مزاج
هـ) رنگ مو:
موی سیاه، دلیل بر گرمی و خشکی مو
سفیدی مو، سردی وتری
موی حنایی طلایی (کمی مایل به قرمز)، دلیل بر اعتدال مزاج

5- شکل اعضاء:
موارد ذیل بیانگر گرمی مزاج است:
1. قفسه سینه پهن بزرگ
2. اندامها بزرگ
3. عروق برجسته و بزرگ قابل مشاهده
4. نبض عظیم وقوی
5. عضلات کلفت وبزرگ
6. عضله خیلی به مفصل چسبیده و تاندونش کوچک است
لازم به ذکر است بر عکس موارد فوق الذکر دلالت بر مزاج سرد می کند، مثلاً داشتن اندامهای کوچک.
موارد ذیل بیانگر مزاج خشک است:
1. چهره لاغر وپوست به استخوان چسبیده
2. مفاصل قابل مشاهد و برجسته
3. غضروف های حنجره وبینی و.. برجسته وواضح است.


6- سرعت انفعال اعضاء:
اگر عضوی در بر خورد با گرما وسرما و خشکی و رطوبت زود از آن اثر پذیرد دلیل غلبه آن مزاج است. مثلاً اگر در گرما ( چه خوراکی ، چه موضعی و…) زود گرم شود، دلیل بر گرمی مزاج می باشد.


7- خواب و بیداری:
خواب زیاد، دلیل بر سردی وتری مزاج است.
خواب کم و بیداری زیاد، دلیل بر خشکی وگرمی مزاج است.
خواب وبیداری معتدل ، دلیل بر اعتدال مزاج است.


8- افعال طبیعیه صادره از بدن:
یعنی تمام افعال بدن شامل سرعت رشد، رویش دندان، بلوغ، افعال مربوط به کبد، قلب و مغز و..
اگر این افعال سریعتر از حد طبیعی خود صورت گیرد، دلیل بر گرمی مزاج و اگر کند تر صورت گیرد دلیل بر سردی مزاج می باشد.


9- دفع فضولات:
فضولات بدن شامل ادرار (بول)، مدفوع(براز)، عرق، مو، ناخن، خون حیض، مایع منی و.. است.
اگر رنگ مدفوع یا ادرار تیره تر از معمول یا بدبوتر از معمول باشد، دلالت بر گرمی مزاج وغلبه صفرا دارد یا اگر زود به زود صورت گیرد نیز دلالت بر گرمی مزاج و غلبه صفرا دارد.
بی رنگ بودن یا کم بودن فضولات و عدم رایحه آن، دلالت بر سردی مزاج دارد.

10- کارها و رفتارهای نفسانی:
موارد ذیل دلالت بر گرمی مزاج دارد و عکس این حالات نشان از سردی مزاج دارد:
- حسن ظن
- امیدوار بودن
- جوانمرد وبا غیرت
- استعداد فهم مطالب در او بالاست
- پر حرکت وپر جنب وجوش و پر نشاط
- سریع تصمیم به کاری می گیرد اهل تردید نیست
- فرد زیرک
- سنگدل
- بیقراری در مقابل صبور
- وقاحت( پررویی)
- پرحرف
ثبات انفعالات: ثبات رضایت چیزی، ثبات در حافظه، دلیل بر خشکی مزاج است.
زوال انفعالات: یعنی ناپایداری در چیزها مثل موارد ذیل دلالت بر رطوبت مزاج دارد:
- حافظه کم
- ناپایداری سریع در اتفاقات.
- هر روز یک احساس دارد، حزب باد است.
- از هر چیزی یک لحظه راضی است یک لحظه ناراضی است.

اشتراک گذاری این مطلب!
موضوعات: طب  لینک ثابت
[جمعه 1393-09-28] [ 09:58:00 ق.ظ ]




تأثیر تغذیه بر اخلاق


شاید در ابتداى امر، عنوان بالا براى بعضى مایه شگفتى شود، که چگونه مى تواند تغذیه در اخلاق و روحیّات و ملکات نفسى اثر بگذارد؟ چرا که آن مربوط به جسم است و این مربوط به روح، ولى

اشتراک گذاری این مطلب!

صفحات: 1 · 2

موضوعات: طب  لینک ثابت
[پنجشنبه 1393-09-27] [ 10:13:00 ق.ظ ]




تأثیر تغذیه بر اخلاق


شاید در ابتداى امر، عنوان بالا براى بعضى مایه شگفتى شود، که چگونه مى تواند تغذیه در اخلاق و روحیّات و ملکات نفسى اثر بگذارد؟ چرا که آن مربوط به جسم است و این مربوط به روح، ولى

اشتراک گذاری این مطلب!

صفحات: 1 · 2

موضوعات: طب  لینک ثابت
 [ 10:12:00 ق.ظ ]




 

اعتماد به نفس

اعتماد به نفس با ارزش و اعتبار شما رابطه مستقيم دارد. اولين قدم براي ساختن زندگي بهتر و شادي اعتماد به نفس است.

اعتماد به نفس باعث مي‌شود اطمينان و آرامش شما افزايش يابد.اگر به خود اطمينان داشته باشيد به خود احترام مي‌گذاريد.اگر به خود احترام بگذاريد مي‌توانيد به ديگران احترام بگذاريد و روابط خود با ديگران را ارتقاء دهيد و در نتيجه دستاوردها و آرامش روحي خود را افزايش دهيد.

اعتماد به نفس پايين باعث افسردگي، احساس بدبختي، ناامني و اطمينان پايين مي‌شود كه ممكن است سبب شود خواسته هاي ديگران را بر خواسته هاي خود مقدم بدانيد.سرزنش هاي دروني مدام شما را آزار مي‌دهند، باعث زمين خوردن شما در هر رقابتي مي‌شود و آنها را براي شما غير ممكن نشان مي‌دهد.

چگونه اعتماد و اطمينان را افزايش دهيم

مي‌خواهيد اعتماد به نفس خود را در محل كار افزايش دهيد. از رويارويي با ديگران و ارائه نظراتتان لذت ببريد و در روابطتان با ديگران موفق باشيد.

  • با ترس خود روبرو شويد. آنها به آن بدي كه فكر مي‌كنيد نيستند. روبرو شدن با آنچه از آن مي‌ترسيد باعث افزايش اعتماد به نفس مي‌شود.

  • خطاهاي خود را فراموش كنيد. واز آنها درس بگيريد و از تكرار دوباره همان خطا جلوگيري كنيد. اما خود را به خاطر اشتباه خود و اينكه ممكن است موفق نشويد محدود نكنيد. دوباره سعي كنيد، حالا شما باتجربه تر قوي تر و عاقل تر هستيد. خود را در تله گذشته نيندازيد.

  • بدانيد چه مي‌خواهيد و آن را بدست آوريد. براي به حقيقت پيوستن رويايتان بايد خود را سزاوار آن بدانيد.

  • وقتي موفقيت كسب مي‌كنيد به خود پاداش بدهيد. هيچ كس ديگري اين كار را نخواهد كرد! هيچ كاري از اين آسانتر نمي‌شود وقتي كه شما براي كمك به خود وقت مي‌گذاريد.

  • صحبت كنيد. اغلب اوقات در مورد يك موقعيت يا يك شخص دچار توهماتي مي‌شويم كه درست نيستند اگر شك و ترديدو سؤالي براي شما پيش بيايد و آنرا رفع نكنيد اين شك و ترديد روي رفتار شما تأثير منفي مي‌گذارد.

  • مغلوب نشويد! چيز ديگري را انتخاب كنيد. شما كه با يك تجربه ناموفق مغلوب نمي‌شويد؟ آياهيچ كس قبل از موفقيت شكست نخورده است؟ تنها چيزي كه احتياج داريد يك راه متفاوت است.

منبع=سلسله مقالات خود سازي و موفقيتwww.yadbegir.com

 

 

اشتراک گذاری این مطلب!
موضوعات: طب  لینک ثابت
[دوشنبه 1393-09-03] [ 06:51:00 ق.ظ ]




 

30 علت گرفتگی بینی


گرفتگی بینی زمانی رخ می دهد که بینی و بافت ها و رگ های خونی مجاور آن در اثر تجمع مایعات ورم کنند. گرفتگی بینی می تواند همراه با آبریزش بینی باشد و یا به تنهایی رخ دهد.

گرفتگی بینی در افراد بزرگسال و کودکان بزرگ تر معمولا فقط آزاردهنده است، ولی در نوزادان مسئله ای جدی است، زیرا نوزاد دچار گرفتگی بینی به سختی شیر می خورد و یا نفس می کشد.

اشتراک گذاری این مطلب!

صفحات: 1 · 2

موضوعات: طب  لینک ثابت
[شنبه 1393-08-17] [ 09:35:00 ق.ظ ]




 

بهداشت روان


احترام به شخصیت خود و دیگران
احترام به شخصیت خود و دیگران  یعنی این که  یک شخص خود را دوست بدارد و به دیگران احترام بگذارد. فرد سالم احساس می کند که افراد جامعه او را مورد پذیرش قرار می دهند و او نیز به نظر موافق به آنها می نگرد و برای خود و آنها احترام قائل است. اصول بهداشت روانی مبتنی بر تقویت افراد استوار شده  است و از تخریب شخصیت افراد تا جایی که امکان داشته باشد جلوگیری می کند.

تقویت مکانیسم های تشویقی به جای تنبیه و پیشه گرفتن بردباری و چشم پوشی از بعضی کارهای منفی می تواند در این راستا معنی شود.

روبرو شدن با واقعیات اجتماعی و زندگی
روبرو شدن با واقعیات اجتماعی و زندگی از اصول مهم بهداشت روانی محسوب می شود. شخص باید خود را آن گونه که هست قبول کند. کشمکش و عدم قبول واقعیات اغلب موجب بروز اختلال روانی می شود. خیلی ازنه  تنها نقص های خود را قبول نمی کنند بلکه با مکانیسم های مختلف سعی دارند آن را بپوشانند، یا این که بدون در نظر گرفتن توان و استعداد خود کاری را شروع می کنند که عاقبتی جز سرخوردگی و شکست ندارد و نهایتا به وازدگی و بی تفاوتی می انجامد. در هر عملی اصل علت و معلول حاکم است و رفتار بشر نیز از این قاعده جدا نیست. رفتار انسان تابع تمامیت وجود اوست به این مهنی که روان تابع جسم است.  هر انسان بر اثر ارتباط خصوصیات روانی و جسمی خود، دست به عمل می زند و هیچ رفتاری جدای از این چهارچوب صورت نمی گیرد. برای بررسی و اظهار نظر در مورد هر چیز باید کلیت آن را در نظر گرفت.

دانستن و ارزش دادن به نیازهای اولیه
بهداشت روانی مستلزم دانستن و ارزش دادن به نیازهای اولیه  انسان است. احتیاجات و نیازهای جسمانی و روانی بسیار مهم هستند. بشر دائما از این نیازها تاثیر می پذیرد و به نسبت محرومیت و ارضاء آنها رفتارش تغییر می کند. شخصی که  این اصول را بفهمد غالبا واقع بینانه با مشکلات زندگی برخورد می کند و دلسرد نمی شود. او می داند که احتیاجات فرد هیچ گاه کاملا مطابق میل او برآورده نمی شود. او می پذیرد که تعارض روانی اغلب ممکن است اتفاق بیفتد و برای مقابله با آن خود را آماده می کند. این چنین است که در زندگی هدفی را دنبال می کند و سعی دارد تا جایی که امکان دارد به ان هدف نایل آید. او دیگران را آن گونه که هستند قبول دارد، و از برخوردهای ایده آلیستی دوری می کند.

مقابله با مشکلات عاطفی
مشکلات عاطفی جزیی از  زندگی محسوب می شوند. سلامتی روانی به نحوه برخورد با این مشکلات و یافتن بهترین راه حل برای غلبه بر آنها بستگی دارد. بهداشت روانی قوانین مربوط به سلامت عاطفی و روانی را در بر می گیرد. گسترش بهداشت روانی به مطالعه افراد در شخصیت خویش نیز بستگی دارد. روابط و چگونگی آن با مردم و توانایی سازگاری با آن مهمترین عامل در احساس خوشی و شادکامی است. انسان بیش از تنفر، خصومت و دشمنی به دوستی نیاز دارد، اینکه دوست داشته باشد و دوست بدارد. بیماریهای روانی تقریبا همیشه به این حقیقت که بیمار قادر نیست دوست بدارد و عشق بورزد مربوط می شود.

به دست آوردن رضایت از زندگی
به دست آوردن رضایت از زندگی  برای بهداشت روانی ضروری است.  رضایت ممکن است از احساس برتری و پیشرفت، از رسیدن به نیاز و آرزوهای شخصی، مقابله با مشکلات و ناملایمات و موارد دیگر به دست می آید. رضایت پشتوانه قوی و نیرومندی برای مقابله با مشکلات است. توانایی در کسب رضایت  به انسان استقامت می دهد و موجب خشنودی درونی می شود. خشنودی واقعی به این بستگی دارد که انسان نیازمندی های درونی و پنهان خود را به شکلی که جامعه پسند می باشد در آورد. برای سلامتی روانی آدمی باید یاد بگیرد که چگونه از کارهایش رضایت کسب کند. کسب رضایت با اتکا به نفس، کاردانی، آزادی ، استقالال و تدبیر همبستگی تنگاتنگی دارد. وابستگی می تواند گاهی حالت افراطی بگیرد، در این صورت به جای احساس رضایت، احساس ملامت به وجود می آید.

نیاز به احساس امنیت
نیاز به احساس امنیت یکی دیگر از نیازهای اساسی انسان است. وقتی انسان احساس عدم امنیت کند، تنش و نگرانی وجودش را در بر می گیرد و او را آزار می دهد، بی اعتمادی میان دوستان یکی از تهدیدهایی است که سلامت روان را به مخاطره می اندازد. توانایی راحت و صمیمی بودن، احساس تعلق داشتن، شناخته شدن، داشتن موقعیت مناسب و خوب در میان دیگران و مسائلی از این قبیل به آسانی بدست نمی آید، بلکه یک برنامه ریزی درست و منطقی می خواهد. احساس ناامنی عاطفی به شکل مزمن و طولانی فشار سنگین به انسان وارد می سازد که ممکن است به بیماری مشخص منجر شود.


بهداشت روان ,بیماری های روانی

برای پرورش روان سالم و حفظ  آن چه باید کرد؟!
کسی که می خواهد کاری انجام دهد باید بداند که چگونه این امر را صورت دهد تا بتواند  به اهداف والاتری نایل آید. خانواده مهمترین سهم را در شکل دهی بهداشت روانی و شخصیت دارا می باشد، خانواده ای که در آن عشق، علاقه و محبت به اندازه کافی مبادله می شود، سلامت روانی افراد آن تا حد زیادی تامین است.


بهداشت روان در خانواده
در خانواده اگر شخص یاد بگیرد که محبت کند، عشق بورزد و تنفر و خشم های خود را کنترل و پنهان کند در بزرگسالی مشکلی پیدا نمی کند. تنفر و دشمنی در شکل های مختلفش برای انسان مشکل آفرین است. محبت کردن را باید از کودکی آموخت.

کودکان محبت کردن را از والدین می آموزند. کودکانی که مهر و علاقه ندیده اند یک نوع خلاء عاطفی و روانی در خود احساس می کنند چون هرگز فرصت نداشته اند که عشق خود را بروز دهند.

نخست باید فرد یاد بگیرد که مشکلات خود را چگونه شناسایی و رفع کند. با کوشش مستمر و واقعی،  هر کس می تواند تغییرات زیادی در برداشت ها، نقطه نظرات و اعمال خود به وجود آورد. شخصیت انسان در پروسه تکامل در خود نیرویی را به وجود می آورد که می تواند به صورت یک پلیس درونی عمل کند. ا

ین نیرو مسئولیت حفظ و هماهنگی رفتار شخص را برعهده می گیرد. فرزندان معمولا ارزش ها و معیارهای والدین خود را یاد می گیرند. اجتماع نیز چون قوانین خود را داشته و هر کس که در جامعه زندگی می کند باید از قوانین آن پیروی کند. هر کس که رفتارش از خودخواهی سرچشمه گرفته باشد در بیشتر مواقع بدون شک در رفتار با دیگران با مشکل روبرو می شود خودکنترلی مشکل ترین درسی است که هر فرد باید آن را یاد بگیرد.

خصوصیات افراد رشد یافته چیست؟
وقتی می توان گفت که کسی رشد یافته است و دارای بهداشت روانی است که بتواند:

*برای دیگران بتواند رضایت ایجاد کندو

*در ایجاد رضایت و وفاداری توانا باشد.

*از ایجاد رضایت برای دیگران احساس رضایت کند.

*با رضایت دیگران خود نیز خشنود شود.

*از اوقات فراغت خود ساعت های خوشی به وجود آورد.

*از اوقات فراغت به بهترین شکل برای پیشرفت استفاده کند.

*در یادگیری توانا باشد.

*از ترس و اضطراب راحت باشد.

*بر مشکلات به راحتی غلبه کند.

*به سوی اهداف تعیین شده حرکت کند.

*از اشتباهات خود درس بگیرد.

*روحیه عالی و همراه با رضایت داشته باشد.


منبع:تبیان

اشتراک گذاری این مطلب!
موضوعات: طب  لینک ثابت
[چهارشنبه 1393-07-30] [ 02:21:00 ب.ظ ]




 

رابطه قرآن با بهداشت و پزشکی

پيشينه پزشكي در اسلام

پيامبر اسلام(ص) با تاكيد براينكه عقل سليم نيازمند جسم سليم است در کنار ساير علوم، علم طب را نيز براي دستيابي به تندرستي بدن ها محترم شمرد، و بر اين پايه بود كه پيامبر اکرم(ص) بيماران را براي درمان حتي نزد پزشكاني مي فرستاد كه هنوز به اسلام نگرويده بودند. و به دانش پزشكي گذشتگان از هر مرام و نژاد ارج مي نهاد و مؤمنان را برآن مي داشت كه طب را نيز چون سايرتخصص‌ها در هر كجا و نزد هر كس كه باشد بيابند و برآن دست يازند.1 و از پيامبر نقل است كه «تداووا فان الذي انزل الداء انزل الدواء» به مداواي خويش پردازيد كه هر كه دردي داد، درمان نيز داد.2
روش و سيره پيامبر اكرم (ص) باعث ايجاد تمدن عظيمي توسط اعراب و ملتهاي مسلمان شد و چشم جهانيان را خيره ساخت به گونه اي كه رشد علوم پزشكي در جهان اسلام چنان اوج گرفت كه «پي ير روسو» در تاريخ علم خود مي نويسد: «يكي از پادشاهان اروپا (منطقه باستيل) هنگامي كه بيمار شد براي معالجه به نزد دشمنان خود يعني مسلمانان به شهر قرطبه آمد».3
در كشورهاي اسلامي بيمارستانهاي متعدد و پيشرفته بنا نهاده شد به صورتي كه در روزگار قديم، درحدود هشتاد بيمارستان دركشورهاي‌اسلامي به پا شده بودكه بعضي از آنها قرنها تمام بيماران را به صورت رايگان معالجه مي‌كردند و بزرگترين بيمارستان قرون وسطي در مصر ساخته شد كه براي بيماران مختلف بخش هاي جداگانه داشت و در شهرهاي بزرگ براي ‌مراقبت از بيماران رواني، تيمارستان‌ها ساخته وحتي اولين مدرسه پزشكي را در اروپا (ساليدين ايتاليا ) مسلمانان ايجاد نمودند.4 و پزشكان صاحب نامي همچون زكرياي رازي، ابوريحان بيروني، و ابو علي سينا آثار جاويداني به جهان عرضه نمودند كه تا کنون در مراكز علمي بزرگ دنيا مورد استفاده قرار مي گيرند. راز توجه مسلمانان به علوم مختلف همچون پزشكي را بايد در پيام هاي قرآن كريم و مفسران آن يعني پيامبر (ص) و اهل بيت پيامبر جستجو كرد. در كنار دعوت عمومي آيات قرآن به دانش و تعمق و تفكر درپديده هاي طبيعت، موارد خاصي نيز وجود دارد كه انسان را به تعليم و تعلّم در شاخه هاي علوم پزشكي هدايت مي ‌كند.5 شايداز همين روي بوده است كه در حوزه هاي علميه علم طب، همچون ساير رشته هاي علوم تدريس مي‌شده است.

ادامه »

موضوعات: طب  لینک ثابت
[یکشنبه 1393-02-28] [ 11:15:00 ق.ظ ]





عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران گفت: اگر شخصیت افراد را بر اساس مزاج‌ها تنظیم کرده و زندگی با فهم مزاج‌ها همراه باشد، نتایج بسیار خوبی را به همراه خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر حمیدالله افراسیابیان در چهارمین همایش طب اسلامی و سنتی که در ارومیه برگزار شد، اظهار کرد: طب سنتی، طب بسیار عمیق و عظیمی بوده که در آن شناخت انسان‌ها براساس طبیعت یا مزاج آنان صورت می پذیرد.

وی به عوامل استقبال مردم از طب سنتی اشاره کرد و افزود: داروهای استفاده شده در طب سنتی عوارض بسیار کمتری نسبت به داروهای شیمیایی داشته و دسترسی به آنان بسیار راحت‌تر است و عامل دیگر استقبال مردم از این طب این است که مردم اعتماد خود را نسبت به تئوری های طب جدید از دست داده‌اند.

ادامه »

موضوعات: طب  لینک ثابت
[شنبه 1392-08-11] [ 11:14:00 ق.ظ ]




تغذیه از عوامل موثر در سلامت عمومی و پیشرفت اقتصادی جوامع به شمار می رود. کشورهایی که از این دانش شناخت بهتری دارند و آن را به نحو صحیح به کار می برند ،از فوائد مثبت آن ، حفظ بهداشت و سلامت بدن و در نهایت افزایش طول عمر انسان ها نیز بهره مند می شوند. زیرا بر این  حقیقت مسلم واقفند که تغذیه نا مطلوب ، با کاهش رشد و نمو ،افزایش کسالت و بیماری ها ، کاهش قدرت خلاقه ی جسمی و فکری ، بی تفاوتی و نبود دلبستگی همراه است که علاوه بر کاهش نیروی انسانی سالم و تندرست ، تعداد افراد سربار جامعه را افزایش می دهد.

از دیدگاه طب ایرانی ، هر فرد بر اساس تفاوت های مزاجی و ساختاری با دیگران نیازمند تدبیر غذایی مناسب و مخصوص خود است که در شرایط مختلف سنی ،زمانی ، مکانی ، فصلی و جغرافیایی و سلامت و بیماری متفاوت خواهد بود . بدیهی است که رعایت این اصول توسط فرد و یا تجویز آن توسط طبیب ، نیازمند دانشی عمیق و تجربه ای دقیق است.

از آنجا که برخلاف  بسیاری از اصول بهداشتی و سلامتی موضوع تغذیه و اصلاح آن قابل کنترل و برنامه ریزی است ، این مسئله به عنوان پایه اصلی درمان طب سنتی مطرح است. همچنین آموزش علم تغذیه یک ابزار مهم سلامتی است که پزشک ،بیمار خود را با آن مسلح می کند. این علم به رغم ظرافت و پیچیدگی هایش قابل آموزش بوده و برای همگان قابل درک و فهم است و مشکل اجرایی خاصی ندارد. از این رو حتما نخستین و مهم ترین تدبیر درمانی در بیماران را اصلاح تجویز رژیم غذایی مناسب می دانستند و برای اثبات این مسئله کافی است به حد یثی از امام صادق  (ع) اشاره کنیم که فرموده است : « غذای تو پیش از غذا بودن ،دوای توست »


 

اشتراک گذاری این مطلب!
موضوعات: طب  لینک ثابت
[چهارشنبه 1392-04-05] [ 10:45:00 ق.ظ ]




اسطوخدوس :

-اسطوخدوس تقویت کننده مهم سلسله اعصاب بوده ،ازنشاط آورهای خوب می باشد.

-اسطوخدوس مدربوده ،برای شستشوی کلیه ها مفیداست.

-اسطوعدوس تنظیم کننده عادت ماهانه بانوان است.

-اسطوخدوس بهترین دم کرده برای درمان بی خوابی هاست .

-اسطوخدوس برای ضعف معده ،سرگیجه وانواع سردردهامناسب بوده، ازمیکروب کش های قوی به حساب می آید.

به طور متوسط درروز یکی دوفنجان (15-20گرم)جوشانده آن توصیه      می گردد ؛نباید ازمصرف آن غافل بود وحداقل سعی شود درهفته سه مرتبه مصرف شود.

اشتراک گذاری این مطلب!
موضوعات: طب  لینک ثابت
[یکشنبه 1390-10-25] [ 10:30:00 ق.ظ ]




جوان بمانید

اگرمی خواهید جوانی خودتان راحفظ کنید، این شش نوع غذا را فراموش نکنید :روغن زیتون،ما ست ،ماهی،شکلات آجیل وتوت سیاه!

1-روغن زیتون :چهاردهه پیش نتیجه مطالعات محققان 7کشور به این نتیجه دست یافت که چربی های اشباع نشده تک ظرفیتی درزیتون به طوربارزی باعث کاهش سرعت ابتلابهبیماری های قلبی وسرطان می شود.اکنون ما می دانیم که روغن زیتون دارای پلی فنول هاوآنتی اکسیدان های قوی می باشد که مانع ابتلابه بیماریهای مرتبط باسن فرد می شود.

2-ماست:دردهه 1970شایع شدکه تعدادافرادبالای صدسال در کشورجورجیا بیشترازسایرکشورهااست وگزارشات آن زمان اعلام کردکه علت این امر یعنی طول عمرزیادخوردن ماست است  . غذایی که درتمام رژیم های غذایی مردم جورجیاوجود دارد  . درحالیکه به طورمستقیم قدرت معجزه آسای ماست هنوزثابت نشده بود .ماست منبع غنی ازکلسیم است که مانع ابتلا به   استئو پروسیز،می شودوکمک موثری درحفظ سلامت دستگاه گوارش است وخطر ابتلابه بیماری های گوارشی مرتبط با  سن، راکاهش می دهد.

3-ماهی :سی سال پیش محققان شروع به مطا لعه درمورد علت عدم ابتلای بومیان آلاسکا به بیماری های قلبی کردند.اکنون دانشمندان می دانند، که علت این امر مصرف فوق العاده زیاد ماهی توسط آنهابوده است.ماهی منبع فراوان ازروغن امگا3است که مانع رسوب کلسترول درشریان هاوآریتمی قلبی می گردد.

4-شکلات:دربین مردم کنا ازجزیره سان بلاس،دورازسواحل پاناما ،سرعت ابتلا به بیماری های قلبی، 9برابرکمترازمردم خود پاناما می باشد .وامادلیل؟!مردم کنا نوعی نوشیدنی که سرشاراز کاکائو می باشد به مقدارزیاد مصرف می کنند.کاکائو منبعی غنی از فلانوول ها می باشدکه سلامت عملکرد رگ های خونی راحفظ می کند ودر نتیجه خطر ابتلابه فشار خون ،دیابت نوع دو،بیماری های کلیوی ودیوانگی را کاهش می دهد.

5-آجیل :مطالعات نشان می دهد که افرادی که آجیل می خورند به طور متوسط2/5سال بیشترعمر می کنند.آجیلمنبع غنی از روغن های اشباع نشده است وبنابراین خاصیتیشبیه روغن زیتون دارند.همچنین حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین ،موادمعدنی وفیتوشیمیایی هامثل آنتی اکسیدان ها می باشد.

6-توت سیاه:دریک مطالعه برجسته که درسال 1999به چاپ رسیدمحققان تأثیر مصرف توت رادر افزایش طول عمر موشهایآزمایشگاهی نشان دادند .که این تأثیردرمورد انسان نیز صدق   می کند.ترکیبات موجوددرتوت  التهاب وآسیب های احتراقی را تسکین می دهد همچنین مانع کاهش حافظه وعملکرد مغزی  می شود.

 

 

 

 

اشتراک گذاری این مطلب!
موضوعات: طب  لینک ثابت
[سه شنبه 1390-05-04] [ 10:39:00 ق.ظ ]
 
   
 
فراخوان یاوران حسینی